Een stille bevrijdingsdag? Nee, zing met Reinout Douma en Karin Noeken Vera Lynn's klassieker mee vanaf het balkon

Frank den Hollander verzorgt begin april een 'straatconcert' voor ouderen in de Groningse wijk Paddepoel. Reinout Douma en Karin Noeken willen op 5 mei met zoveel mogeloijk mensen tegelijkertijd Vera Lynn's klassieker We'll meet again uitvoeren. Foto: Corné Sparidaens

Bevrijdingsdag op 5 mei mag niet in stilte voorbijgaan, vinden Reinout Douma van het Noordpool Orkest en zangeres Karin Noeken. Op 5 mei om 21 uur brengen zij met vertegenwoordigers uit de culturele sector gezamenlijk het bekende We'll meet again van Vera Lynn ten gehore.

Zij roepen iedereen in Groningen en omgeving op vanaf het balkon of vanuit de tuin mee te zingen.

Hommage aan de vrijheid

Het zingen van de klassieker is een hommage aan de vrijheid op de dag waarop onder normale omstandigheden uitvoerig 75 jaar vrijheid zou worden gevierd. Door de coronacrisis blijven nagenoeg alle activiteiten achterwege.

Noeken en Douma willen met het collectief zingen van het lied duidelijk maken dat de culturele sector niet zonder publiek kan. ,,Want alle creatieve concepten en online streams ten spijt: zonder de ontmoeting met het publiek is het niet hetzelfde…"

Het lied wordt op 5 mei om 21 uur gezongen en uitgevoerd door professionele musici, amateurs, dansers, acteurs en verder iedereen die mee wil doen.

Karin Noeken en Douma, die voor deze uitvoering een arrangement schreef, hopen dat het lied op de avond van bevrijdingsdag overal zal klinken. Want, zo stellen ze: ,,In tijden van corona bieden kunst en cultuur houvast, troost en positiviteit."

Hoe kun je meedoen?

Iedereen die mee wil zingen of spelen kan zich hier aanmelden . Na aanmelding krijgen deelnemers een instructie, de tekst en de arrangementen.

Slotlied van jaarlijks Bevrijdingsconcert aan de Amstel

Het nummer We’ll Meet Again van de Britse zangeres Vera Lynn uit 1939 is niet zonder reden gekozen. Het nummer is het slotlied van het jaarlijkse bevrijdingsconcert aan de Amstel, dat dit jaar op een andere manier doorgang vindt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu