Burgers, discoballen en rolschaatsen: Donna's Social Club haalt Amerikaanse diners en de jaren zeventig en tachtig naar het centrum van Groningen

De eigenaren van Florentin bij het Ebbingekwartier in Groningen breiden uit en beginnen een nieuw restaurant naast het Forum: Donna’s Social Club. Waar je comfort food eet, tot diep in de nacht muziek kan luisteren en je waant in een diner uit een Amerikaanse film.

Tom Bullinga en Emile Bos (rechts) beginnen aan de Nieuwe Markt in Groningen een restaurant dat zijn inspiratie haalt uit Amerikaanse diners.

Tom Bullinga en Emile Bos (rechts) beginnen aan de Nieuwe Markt in Groningen een restaurant dat zijn inspiratie haalt uit Amerikaanse diners. Foto: Nienke Maat

Roze muren, een grote bar met hoge krukken als centraal punt van de ruimte, een turquoise vloer en discoballen en rolschaatsen aan het plafond. Bij het nieuwe restaurant Donna’s Social Club aan de Nieuwe Markt bij het Forum in de stad klinken harde boorgeluiden en zijn de meubels nog ingepakt in plastic, maar het is duidelijk wat het moet worden: een nieuwe hotspot op een van de meest centrale plekken van de stad. Een plek waar geheid veel Instagramfoto’s gemaakt gaan worden.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's