Een terugblik op vijf dagen DelfSail

Foto Peter Wassing

Van woensdag 29 juni tot zondag 3 juli vond de zesde editie van DelfSail plaats. Met een half miljoen bezoekers was ook deze editie weer een groot succes. Een terugblik.

Woensdag 29 juni:

Na demonstraties van de KNRM opende burgemeester van Delfzijl, Marijke van Beek, op woensdagavond de zesde editie van DelfSail. Na haar toespraak trad de band Di-rect op. Ondanks de hevige regenval, bleef het publiek bij het optreden.

 

Donderdag 30 juni:

Op de tweede dag van het evenement kwamen de schepen de haven van Delfzijl binnen varen met gebolde zeilen door de stevige wind. Een grote groep belangstellenden keek vanaf de waterkant naar de bonte verzameling schepen .

 

Vrijdag 1 juli:

Door het slechte weer leek de traditionele streetparade op de derde dag van DelfSail in het water te vallen, maar juist op het moment dat de dansers, acrobaten en muzikanten voorbijkwamen, verdwenen de donkere wolken boven Delfzijl. Onder luid gejuich van het massaal toegestroomde publiek, vertoonden de deelnemers hun kunsten.

Zaterdag 2 juli:

Ook op zaterdag was er een vol programma in Delfzijl. Met straattheater, kermis, vlootschouw varend erfgoed en optredens van verschillende artiesten, waaronder Nielson en The Common Linnets, was er genoeg te doen. Ondertussen werden bezoekers op hun scheepskennis getest .

Zondag 3 juli:

Na vijf dagen zeilplezier in Delfzijl kwam een einde aan de zesde editie van Delfsail. In de haven was wederom genoeg te beleven. Tussen half drie en half zeven vond het onvermijdelijke van DelfSail plaats: de uittocht van de schepen.

 

Foto's en video's: Peter Wassing, Tsjomme Dijkstra, Liselotte Schüren en Maaike Wind

Nieuws

menu