Eerste Kamer stemt voor abortuswet. Ruime meerderheid stemt in met afschaffing bedenktijd

De Eerste Kamer heeft dinsdag de verplichte vijf dagen bedenktijd bij abortus afgeschaft. De verandering kan vanaf juli al ingaan.

Corinne Ellemeet (Groenlinks), Jan Paternotte (D66), Attje Kuiken (Pvda) en Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, bespreken in de Eerste Kamer het initiatiefvoorstel-Paternotte, Kuiken, Ellemeet en Van Wijngaarden over het afschaffen van de verplichte minimale beraadtermijn voor afbreking van zwangerschappen.

Corinne Ellemeet (Groenlinks), Jan Paternotte (D66), Attje Kuiken (Pvda) en Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, bespreken in de Eerste Kamer het initiatiefvoorstel-Paternotte, Kuiken, Ellemeet en Van Wijngaarden over het afschaffen van de verplichte minimale beraadtermijn voor afbreking van zwangerschappen. Foto: Bart Maat

In januari stemde de Tweede Kamer al in met het initiatiefwetsvoorstel van D66, PvdA, GroenLinks en VVD. In de Eerste Kamer stemden dinsdag alleen de fracties van de PVV, Forum voor Democratie, SGP, ChristenUnie en de OSF tegen, plus een deel van de CDA-fractie. Daarmee was een ruime meerderheid voor de wet.

Nieuws

menu