Eerste bewoners azc Sneek keren terug uit quarantainelocatie Zoutkamp

Bewoners van het azc in Sneek die besmet zijn met het coronavirus verhuizen naar de noodopvang voor asielzoekers in Zoutkamp. Foto: Niels de Vries

De eerste bewoners van het azc in Sneek die op de COA-locatie in Zoutkamp in quarantaine zaten, keren dinsdag terug. Zij werden een week geleden naar de Willem Lodewijk van Nassaukazerne in Zoutkamp gebracht in verband met (mogelijke) besmetting met het coronavirus.

Het gaat om personen die bij de eerste testrondes in het azc met het coronavirus besmet bleken te zijn. Zij zijn hersteld en niet meer besmettelijk en hoeven dus niet meer in isolatie, zo stelt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

De woonruimte van de terugkerende asielzoekers is specialistisch gereinigd.

De verwachting is dat de komende dagen meer mensen vanuit Zoutkamp terug kunnen keren naar het azc in Sneek. Het gaat dan om mensen die ook besmet zijn geweest met het virus: zijn moeten minimaal zeven dagen in isolatie hebben gezeten en 24 uur klachtenvrij zijn.

Langer in quarantaine

Voor mensen die niet besmet zijn geweest met het coronavirus, maar wel samenwoonden met besmette mensen, loopt de quarantaineperiode later af. Zij moeten veertien dagen in quarantaine en worden opnieuw getest wanneer ze tijdens de quarantaine klachten krijgen. Tot op heden zijn er in deze groep geen mensen positief getest.

Nieuws

Meest gelezen

menu