Eerste marathon op natuurijs niet in Noordlaren

De eerste marathon op natuurijs van 2016 wordt niet verreden in Noordlaren maar in Haaksbergen.

Er waren vier banen in de race voor de eerste marathon: Arnhem, Haaksbergen, Veenoord en Noordlaren. De ijsbanen in Haaksbergen en Noordlaren lagen er maandag al het beste voor. Beide hadden dinsdagochtend 3,5 centimeter ijs, ruim boven de vereiste 3 centimeter.

De twee plaatsen hebben al vaker met elkaar gestreden om de primeur van een marathon op natuurijs. In 2007, 2008 en 2009 won Haaksbergen de strijd. De laatste jaren was de primeur voor Noordlaren. Daar werden marathons gehouden in 2010, 2012 en 2013.

De weersvoorspelling gaf de doorslag. Vooral de lagere temperatuur in Haaksbergen gaf de doorslag.

Voorzitter teleurgesteld

Voorzitter Jan-Geert Veldman van ijsclub De Hondsrug in Noordlaren laat weten teleurgesteld te zijn. Niet alleen omdat de marathon niet op zijn baan verreden wordt, maar ook omdat hij de uitslag via de media moest vernemen in plaats van competitieleider Willem Hut van de KNSB. ,,Hij had wel even een minuutje kunnen nemen om te bellen."

Desalniettemin waren er ook felicitaties voor de Overijsselers. ,,Wij komen kijken", vertelde Veldman hen via de telefoon. ,,Ik weet niet met hoeveel. En ik betaal voor niks!"

IJsbaan open

Al gaan de marathonschaatsers vanavond niet over het Noordlaarder ijs, de baan is wel gewoon geopend voor het publiek. Vanaf 10.30 uur kan er worden geschaatst.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu