Eerste paal Schrijversbuurt Delfzijl (met een beetje vertraging) de grond in

In de Schrijversbuurt in Delfzijl is deze week de bouw van 60 nieuwe woningen gestart. Foto: Acantus

De bouw van 60 rijwoningen in de Schrijversbuurt in Delfzijl Noord is deze week van start gegaan. De nieuwe woonbuurt telt straks 45 sociale huurwoningen en 15 koopwoningen.

De bouw van de woningen in de Schrijversbuurt is door de nieuwe stikstofregels later gestart dan gepland. De eerste paal had eind vorig jaar al de grond in moeten gaan, dat werd de eerste helft van 2020.

De huurwoningen zijn bedoeld voor huurders uit de Zandplatenbuurt Noord en omgeving. Zij moeten verhuizen vanwege de versterkingsopgave in dat gebied. In Delfzijl sloopt en bouwt Acantus 386 woningen in het kader van de versterkingsoperatie.

Houtwerf en Spoorstraat

De flats van het Schuitenzand, de hoog- en laagbouw in de Finsestraat en de flat aan het Balticpark gaan het eerst tegen de vlakte. Een deel van de bewoners van die huizen is al verhuisd naar de nieuwe Houtwerf aan het Eemskanaal of gaat naar de nieuwe appartementen in de Spoorstraat.

De vijftien appartementen in de Spoorstaat zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. De huurders kregen donderdag de sleutel van hun nieuwe woning. De Houtwerf is eind vorig jaar al opgeleverd.

Schrijversbuurt

Een deel van de nieuw te bouwen huizen in de Schrijversbuurt wordt levensloopbestendig, met de slaapkamer en badkamer beneden. Ook komen er huizen voor gezinnen. De rijtjeswoningen worden aardbevingsbestendig, gasloos en energiezuinig.

Nieuws

Meest gelezen

menu