Eerste paal nieuwe wijk Delfzijl gaat maanden later de grond in dan gepland (stikstofregels gooien roet in het eten)

Hier komen de nieuwe woningen in de Schrijversbuurt. Rechtsachter staat de Balticflat. Foto: Gea van Loon

De geplande nieuwbouw in de Schrijversbuurt in Delfzijl loopt een maandenlange vertraging op door de aangescherpte stikstof regelgeving. De circa honderd woningen zijn bedoeld voor een deel van de bewoners van de te slopen woningen in Delfzijl-Noord.

In Delfzijl worden 386 woningen gesloopt in het kader van de versterkingsoperatie; zij maken deel uit van de zogeheten Batch 1588. De flats van het Schuitenzand, de hoog- en laagbouw in de Finsestraat en de flat aan het Balticpark zijn het eerst aan de beurt.

Onder de flats in de Finsestraat is ook de Filadelfia flat, een van oorsprong christelijke woonzorgflat met 26 appartementen die in de Schrijversbuurt een eigen plek terugkrijgt.

Stikstofprocedure

Volgens een woordvoerster van woningcorporatie Acantus was het de bedoeling dat aan het eind van dit jaar de eerste paal de grond in zou gaan. ,,Dat wordt nu pas de eerste helft van 2020. Door de landelijke stikstofprocedure lopen zowel het bestemmingsplan als de omgevingsvergunningen vertraging op. Die moeten opnieuw geformuleerd worden. Dat betekent dat de bewoners een aantal maanden langer moeten wachten”, aldus de woordvoerster.

Wethouder IJzebrand Rijzebol (CDA) zegt de vertraging te betreuren. ,,Het is heel vervelend maar het is niet anders. De bouw van de nieuwe woningen gaat wel door maar we lopen helaas een paar maanden vertraging op. Hier hebben we gewoon mee te maken.”

Houtwerf

Een deel van de bewoners van het eerste traject is al verhuisd naar onder meer de nieuwe Houtwerf aan Eemskanaal ZZ of staan op het punt te verhuizen naar de nieuwe appartementen in de Spoorstraat in hartje Delfzijl.

Nieuws

Meest gelezen

menu