Eerste paal ziekenhuis

Eerste paal ziekenhuis

De eerste paal voor het nieuwe Ommelander Ziekenhuis in Scheemda is vrijdagmorgen geslagen. Bestuursvoorzitter Albert Koeleman van de Ommelander Ziekenhuis Groep heide de eerste paal.

De eerste paal voor het nieuwe Ommelander Ziekenhuis in Scheemda is gistermorgen geslagen. Bestuursvoorzitter Albert Koeleman van de Ommelander Ziekenhuis Groep heide de eerste paal.

Medewerkers van Dura Vermeer Bouw uit Hengelo slaan de komende weken bijna 1700 palen de grond in. Dat is nodig om het ziekenhuis aardbevingsbestendig te maken. De eerste 600 palen met elk een lengte van 15 meter zijn bedoeld voor de aanleg van de kelder die onder een gedeelte van het gebouw komt. Daarna gaan de overige palen met een lengte variërend van 4,5 tot 12 meter de grond in voor de aanleg van de fundatie van het gebouw.

De afgelopen weken is de locatie bouwrijp gemaakt. Daarvoor werd circa 24.000 kubieke meter veengrond afgegraven. De grond is gebruikt voor de aanleg van een dijk rond het terrein. De verwachting is dat het heien medio maart is afgerond.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu