Eerste vier coronapatiënten 'zomergolf' opgenomen in UMCG en forse stijging besmettingen Groningen

Verpleegkundigen maken zich zorgen over hoe we omgaan met het virus ANP

Het UMC Groningen heeft eind vorige week vier nieuwe coronapatiënten opgenomen. Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt in het Noorden weer. Met name in de stad Groningen is de toename fors.

In de provincie Groningen zijn de afgelopen dagen zeker tientallen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers van de GGD Groningen en het RIVM. Sinds vorige week woensdag zijn er 44 besmettingen bijgekomen, grotendeels in de stad Groningen. In Drenthe en Friesland stijgt het aantal besmettingen ook, maar minder fors.

Tot vorige week leidden die nieuwe besmettingen nog niet tot nieuwe ziekenhuisopnames. Het UMCG bevestigde maandagmiddag dat daar nu wel vier Covidpatiënten zijn opgenomen. Ze liggen niet op de intensive care maar op een corona-verpleegafdeling.

Privacy

Of de andere ziekenhuizen in het Noorden ook Covidpatiënten hebben opgenomen, is nog niet duidelijk. De ziekenhuizen maken doorgaans geen cijfers over één of enkele patiënten bekend, omdat daarmee de privacy van die patiënten in het geding kan komen. Het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland (AZNN) maakte gedurende de eerste coronagolf dit voorjaar wel ziekenhuisopnames voor het gehele Noorden bekend. Het AZNN is daarmee eind juni gestopt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu