Eetpiraat kan het niet laten: twee jaar cel geëist

Het Openbaar Ministerie heeft de veelplegersmaatregel isd geëist tegen een 51-jarige man die het niet kan laten: eten en drinken in restaurants om na het nagerecht te melden dat hij geen geld heeft. Al jaren trekt hij op deze manier door Nederland, wat hem een lijvig strafblad heeft opgeleverd.

In maart van dit jaar bezocht hij Grand Café Liff in Assen en een dag later restaurant Mr. Mofongo in Groningen. De verdachte meldde zich een paar dagen later zelf op het politiebureau, na een bezoek aan een Chinees restaurant.

De man is dakloos en brengt een groot deel van zijn leven door in gevangenissen en in ziekenhuizen. De strafeis komt erop neer dat de verdachte twee jaar moet zitten. Dat vond hij een goed plan: voor hem betekent het dat hij twee jaar niet dakloos is en ook te eten heeft.

De verdachte hield de rechters nog wel voor dat hij recent te horen heeft gekregen dat hij prostaatkanker heeft en binnenkort weer moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Een van de rechters: ,,Dat heeft u paar jaar geleden ook als eens gezegd en toen was het niet waar.’’ De verdachte: ,,Merkwaardig.''

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Nieuws

Meest gelezen

menu