Eigen zaak failliet, overvallen op eerste werkdag: Sandro zit aan de grond maar zijn vriend Sem Bierling is een crowdfunding voor hem begonnen

Sandro voor zijn oude winkel.

Hoeveel pech kan iemand hebben? Voor de Italiaanse Stadjer Sandro is coronajaar 2020 echt een horrorperiode. Met als gevolg dat hij financieel aan de grond zit. Daar kan hij zelf niks aan doen, dus is vriend Sem Bierling een crowdfunding begonnen om Sandro door de winter te helpen, meldt stadsblog Sikkom.

Sandro is bekend in Groningen als de eigenaar van San Design and Fashion in de Zwanestraat. Maar de zaak heeft de coronacrisis niet overleefd. ,,Hij heeft de winkel failliet moeten verklaren omdat klanten wegbleven”, vertelt Bierling. Sandro kampt met  een flinke betalingsachterstand. Bovendien kan hij niet onder het huurcontract uit dat nog tot eind oktober 2021 doorloopt. Daar blijft de rampspoed voor Sandro, die met zijn vrouw en dochter in Groningen woont, niet bij.

Failliet en gewapende overval

In juli wordt Sandro slachtoffer van een gewelddadige overval. Hij draait een proefdag (omdat zijn eigen winkel failliet ging) in de winkel Per Lui aan de Waagstraat als vlak voor sluitingstijd twee overvallers binnen stappen. Ze bedreigen Sandro met een mes (25 centimeter) en eisen de inhoud van de kassa. Sandro bedenkt zich niet, spurt naar buiten en sluit de overvallers op in de winkel, waar ze ater worden ingerekend door de polite. De overval heeft een enorme impact op hem.

,,Deze dubbele klap, de financiële ellende en de overval, hebben ervoor gezorgd dat Sandro psychisch flink in de knel zit. Hij heeft een fikse burn-out overgehouden aan de rampspoed", zegt Bierling.

 Reden voor de vriend van Sandro om de crowdfunding op te zetten. ,,Door hem financieel te steunen kunnen wij wat stres bij hem weghalen. Hierdoor krijgt hij de ruimte in zijn hoofd om het zinloos geweld dat hem is overkomen te gaan verwerken.”

Nieuws

Meest gelezen

menu