Einde in zicht voor project Marconi Buitendijks in Delfzijl

Het nieuwe strand bij Delfzijl is in de maak. In de verte is het Eemshotel te zien en helemaal achterin de Eemshaven. Foto: DvhN

Het college van de gemeente Delfzijl wil nog dit jaar het project Marconi Buitendijks afronden. Met het project wil de gemeente de havenstad omtoveren tot ‘poort naar het Waddenzee Werelderfgoed.’

Het project Marconi Buitendijks is tien jaar geleden bedacht met als doel het centrum van Delfzijl op een mooie manier te verbinden met de zee. De boulevard op de verlegde zeedijk, het nieuwe verhoogde zandstrand en de brug van het centrum naar het strand moeten eind 2020 klaar zijn.

Camperplaatsen, zeekraal en strand

De werkzaamheden zijn al geruime tijd aan de gang. Zo zijn er al camperplaatsen gerealiseerd, is er zeekraal gezaaid in de nieuw aangelegde kwelders en is zichtbaar waar het strand straks verrijst.

Om de verdere uitvoering mogelijk te maken, vraagt het college de raad ruim 23 miljoen euro beschikbaar te stellen. Het krediet wordt grotendeels gedekt door subsidies. De gemeenteraad beslist hier 30 april over tijdens de vergadering.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu