Einde van een tijdperk: autogroep Century (Volkswagen, Audi, Skoda en Seat) verlaat de Paterswoldseweg in Groningen

Century Autogroep verlaat definitief de Paterswoldseweg in Groningen. Het autobedrijf brengt alle activiteiten onder op één plek. Daarom gaan de occasions van de Paterswoldseweg naar het pand van Roossien Hoogwerktechniek aan de Bornholmstraat in de stad. Roossien verhuist naar Hoogezand.

Century aan de Paterswoldseweg.

Century aan de Paterswoldseweg. Foto: Jan Zeeman

Generaties Groningers weten niet beter dan dat naast Martiniplaza een showroom is van Volkswagen en Audi.

Daar komt in de loop van volgend jaar een einde aan. Dan verhuist Century de occasions van de Paterswoldseweg naar de Bornholmstraat. Daar zijn alle andere onderdelen van het bedrijf al ondergebracht.

Tweede keer weg van Paterswoldseweg

Een kleine tien jaar geleden verliet Century de Paterswoldseweg ook al eens. Toen verhuisden alle onderdelen naar de nieuwbouw op het bedrijventerrein. Voor het terrein aan de Paterswoldseweg waren verschillende initiatieven, zoals de bouw van een hotel of een supermarkt.

Maar twee jaar later keerde het autobedrijf er terug. Aan de Paterswoldseweg werden vanaf dat moment occasions verkocht. Met de verhuizing naar het pand van Roossien heeft Century alle activiteiten weer op een plek geconcentreerd en meer ruimte.

Roossien groeit uit zijn jas

Meer ruimte is ook voor Roossien Hoogwerktechniek reden om te verhuizen. Het bedrijf gaat komende zomer naar bedrijventerrein Rengerspark in Hoogezand. Daar wordt een nieuw pand gebouwd.

Mede door het succes van zijn webshop is Roossien de afgelopen jaren flink gegroeid. Met die groei ontstond ook de behoefte aan meer opslag- en productieruimte.

Op Rengerspark kan Roossien het nieuwe gebouw in de toekomst verder uitbreiden. ,,In Groningen zijn amper nog kavels te krijgen die passen bij onze groeiplannen’’, zegt Eddy Roossien. ,,Op Rengerspark zitten we straks bovendien tussen industriële bedrijven en zijn we meer op onze plek.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu