Eindelijk een seizoenskaart bij FC Groningen om idool Arjen Robben in actie te zien: droom van Rico (27) komt uit dankzij gulle gever (update)

Arjen Robben. Foto: Pim Ras

De droom van Rico van der Lande (27) is uitgekomen. De Groninger is idolaat van Arjen Robben en wil hem komend seizoen dolgraag in actie zien bij FC Groningen. Probleempje: Van der Lande aast al heel lang op een seizoenskaart, maar kan die niet betalen. Een gulle gever brengt uitkomst.

Dolblij is Van der Lande. De Stadjer liet zaterdag in deze krant weten dat hij dolgraag een seizoenskaart aan zou schaffen bij FC Groningen om Robben, zijn grote idool, in actie te kunnen zien.

Het leek evenwel bij een droom te blijven. Van der Lande moet rondkomen van een uitkering en begint over een tijdje aan 'een traject in de groenvoorziening'. ,,Anders ga ik maar naar Corpus den Hoorn. Dan kan ik hem zien trainen.

'Droom is werkelijkheid geworden'

Maar Van der Lande zit komend seizoen bij thuiswedstrijden 'gewoon' in de groene kathedraal. Hij laat op Twitter weten dat hij een seizoenskaart heeft gekregen van een gulle donateur.

,,Ik ben naar aanleiding van het artikel door drie verschillende mensen benaderd. Deze man had voor zichzelf en zijn zoons al seizoenskaarten gekocht. Hij wilde er ook één voor mij aftikken. Geweldig, natuurlijk. Ik ben een blij man."

Van der Lande zat toch al met zijn hoofd in de wolken sinds de terugkeer van Robben. ‘Kippenvel over mijn hele lijf’ / ‘Tranen in de ogen’ / ‘Even euforisch als bij de geboorte van mijn zoons', twitterde hij na het horen van het nieuws.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu