Elektrisch rijden is het ware motorrijden

In Groningen gaat maandagmiddag een unieke motorzaak open. ,,De eerste in Nederland die alleen elektrische motorfietsen verkoopt'', zegt initiatiefnemer Marchel Bulthuis uit Eenrum.

Bulthuis is dealer in Groningen en landelijk importeur van drie merken met verschillende specialiteiten, bijvoorbeeld voor ritjes in de stad en lange afstanden. De prijzen variëren tussen 9000 en 50.000 euro.

Constructeur Pierpaolo Rigo van de Italiaanse off-the-road fabriek Tacita in Pisa neemt de gelegenheid te baat om persoonlijk een kijkje te nemen en een motor bij het bedrijf aan de Sint Petersburgweg (bij de viskraam) af te leveren. De motor was niet meer zo schoon, maar het ritje leverde geen enkel probleem op.

Tijdens de circa 2500 kilometer lange tocht, met een geplande omweg via Oxford in Engeland, meed Rigo autosnelwegen. In tegenstelling tot andere types die weer geschikt zijn voor de snelweg, is de Tacita Diabolika  volgens Bulthuis (op de foto links naast Rigo) ideaal voor off the road. ,,Hiermee kun je fantastisch motorrijden zonder dieren en andere mensen te storen.''

Op de andere foto staat Bulthuis met zijn eigen Energica, een ander model waarmee hij geregeld naar Rotterdam gaat. Hij levert ook een Nederlands snellaadsysteem (Ecotap) en een elektrisch vervoermiddel voor zeer korte afstanden op bijvoorbeeld bedrijfsterreinen: de Trikke.

 

Nieuws

Meest gelezen

menu