Elk gezicht is even welkom voor de camera van JR. De Franse straatkunstenaar is aan het werk in Groningen (en dat ziet er zo uit)

Met een fotostudio in een vrachtwagentje trekt het team van de Franse kunstenaar JR vanaf zaterdag door Groningen. Ze portretteren iedereen die daar maar zin in heeft, en maken zo een gigantische fotocollage voor het Groninger Museum.

Voorbijgangers in Lewenborg laten zich portretteren voor het internationale kunstproject Inside Out, van de Franse kunstenaar JR.

Voorbijgangers in Lewenborg laten zich portretteren voor het internationale kunstproject Inside Out, van de Franse kunstenaar JR. Foto: Corné Sparidaens

,,Ga zitten, kijk in de camera, en doe met je gezicht wat je maar wilt’’, instrueert een vrolijke jongen met lila haar in het Engels met een licht Frans accent. In het winkelcentrum van Lewenborg volgen tientallen nieuwsgierige voorbijgangers zijn instructies op. Ze kruipen in de mini-fotostudio, komen er een paar seconden later weer uit, en ongeveer tegelijkertijd wordt hun portret al afgedrukt.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's