Emile Ratelband uit Appingedam werpt zich op als bevingsgoeroe

Emile Ratelband, sinds kort inwoner van Appingedam, gaat zich inzetten voor het bevingsgebied. Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Emile Ratelband, die sinds eind vorig jaar in Appingedam woont, wil de bevolking van het aardbevingsgebied een handje helpen bij het oplossen van de problemen.

De voormalige goeroe en inspirator gaat een serie bijeenkomsten in het gasgebied houden om de Groningers een hart onder de riem te steken. De aftrap is maandag 11 maart in Loppersum. Daarna volgen nog zes avonden. Na afloop wil Ratelband alle bevindingen bij elkaar vegen en duidelijk maken hoe het verder moet.

'Groningers laten zich niet voor het lapje houden'

Zit Groningen hier op te wachten? Er is immers al een trits organisaties die zich met het gasgebied en de bewoners bezighoudt. Wil Ratelband over de rug van Groningers zijn populariteit een boost geven?

,,Ik heb het daar wel met hem over gehad. Groningers laten zich niet voor het lapje houden. Hij is daar niet bang voor. Hij is trouwens nooit ergens bang voor. Hij steekt gewoon zijn verhaal af en dan mogen mensen reageren. Hij staat hier heel positief in en denkt dat hij iets kan betekenen voor Groningen’’, zegt woordvoerder Peter van Campenhout. De voormalige horecaman uit Appingedam, die ook jaren in de raad zat, helpt Ratelband bij de organisatie.

'Groningen kan wel oppepper gebruiken'

Campenhout vindt dat Groningen wel een oppepper kan gebruiken. ,,We zijn hier allemaal veel te suf. We moeten echt aan de bak. Na jaren zijn de problemen nog niet opgelost.’’

Verwacht hij een grote opkomst? ,,Ik heb geen idee, maar verwacht wel dat er mensen op afkomen.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu