En hij zag dat de zwanen het goed hadden

Aan alles komt een einde, zo ook aan het zwanenverdriet in het Groningse Noorderplantsoen. De kersverse zwaantjesweduwnaar kreeg donderdag een nieuw vrouwtje.

Het is een fraai gezicht. Trizin Hof (33) loopt in zijn rode gewaad – hij is behalve dierenvriend ook boeddhistische yogi – met een grote zwaan in zijn armen door het Noorderplantsoen in Groningen. Als voelt de mannetjeszwaan dat zijn nieuwe levensgezel in aantocht is, komt hij aangezwommen. Zodra hij het nieuwe vrouwtje ontwaart, maakt hij zich groot. Parmantig bolt hij zijn vleugels. Even vlucht de vrouwtjeszwaan, Hof haalt haar op en zet haar wederom in het water. Dan blijft ze.

,,Hij valt haar niet aan’’, zegt Hof, die dat als een goed teken beschouwt. ,,Oh kijk eens! Dit gaat echt heel erg goed, kijk maar, hij steekt zijn kopje onder water, hij wil paren. Jaaaa, hij is indruk aan het maken.’’ De twee nieuwbakken echtelieden zwemmen een stukje samen op en dan duikt ook zij met haar kop onder water. ,,Dit is echt een goeie match’’, weet Hof, die hartjes meent te zien in de twee zwanenhalzen.

Sinds jaar en dag vangt hij met zijn bedrijf Hofganzen in Dalen ganzen en tal van andere dieren op. Toen hij twee weken geleden hoorde dat de vrouwtjeszwaan in het Noorderplantsoen was dood gegaan, besloot hij de mannetjeszwaan niet te lang alleen te laten. Donderdag was het zover en dat leverde een sprookjesachtig tafereel op. ,,Ach, we willen toch allemaal hetzelfde. We hebben allemaal een moeder en willen allemaal gelukkig zijn. Ook zwanen’’,vat Hof het hele leven samen.

Nieuws

Meest gelezen

menu