En zwaaien maar..! Westerkwartier en Sociaal Werk De Schans binden strijd aan met eenzaamheid en plaatsen zwaaisteen op straathoek in Marum (meer plaatsen volgen)

Wethouder Bert Nederveen plaatste de eerste zwaaisteen. Foto: Eigen foto

Op de hoek van de Nachtegaalstraat en de Langestraat in Marum nodigt een stoeptegel voorbijgangers uit te zwaaien naar de bewoners van Zonnehuis De Hoorn én mensen die ze tegenkomen.

Deze zogeheten zwaaisteen, een stoeptegel met daarop een sticker van een zwaaihand, is op de slotdag van de Week tegen Eenzaamheid (donderdag) geplaatst door wethouder Bert Nederveen van Westerkwartier.

Aandacht voor nabuurschap

De gemeente en initiatiefnemer Sociaal Werk De Schans vragen hiermee blijvende aandacht voor nabuurschap: omkijken en zwaaien naar elkaar.

Medewerkers van De Schans plaatsen de komende tijd meer zwaaistenen in de gemeente. Daarnaast worden raamtekeningen met een zwaaihand verspreid en organiseert De Schans een zwaai-expeditie voor kinderen.

(Tekst leest door onder de foto)

‘We willen met deze acties bereiken dat inwoners op (gepaste) afstand dichtbij zijn’, licht wethouder Bert Nederveen in en persbericht toe. ‘Vooral in deze coronatijd moeten we zorgen dat we aan en om elkaar blijven denken.’

Eén tegen Eenzaamheid

Maandag sloot de gemeente Westerkwartier zich officieel aan bij het landelijk actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid . Samen met ruim 170 andere gemeenten en meer dan 100 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties wil ze hiermee actief de trend van eenzaamheid doorbreken.

Nieuws

Meest gelezen

menu