Energieclubs luiden noodklok. De verduurzaming van buurthuizen en musea - zoals Nienoord in Leek - is in gevaar

Groninger Dorpen, de Groninger Energiekoepel en burgercoöperatie GOED luiden de noodklok over de verduurzaming van buurthuizen, musea en ander maatschappelijk vastgoed in de provincie Groningen.

Op eigen dak mogen geen zonnepanelen. De Borg Nienoord wilde daarom vanaf volgend jaar op energie besparen door gebruik te maken van zonnepanelen op andere daken. Voor die constructie rekende coöperatie GOED op een aantrekkelijke lening van het Fonds Nieuwe Doen, maar dat heeft geen geld meer. Het project loopt nu gevaar.

Op eigen dak mogen geen zonnepanelen. De Borg Nienoord wilde daarom vanaf volgend jaar op energie besparen door gebruik te maken van zonnepanelen op andere daken. Voor die constructie rekende coöperatie GOED op een aantrekkelijke lening van het Fonds Nieuwe Doen, maar dat heeft geen geld meer. Het project loopt nu gevaar. Foto: Archief Mediahuis Noord

De organisaties doen een beroep op de de provinciale politiek om het Fonds Nieuwe Doen snel aan te vullen en zo de spoedige energietransitie op bijvoorbeeld landgoed Nienoord in Leek te redden.

Buurthuizen

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's