Enkele bewoners Oldiekflat in Delfzijl overleden door corona, geen verband met besmette bouwvakkers

De flats aan de Kustweg. Foto: Archief DvhN

Inwoners van de Kustwegflats in Delfzijl hebben woensdag een brief ontvangen waarin staat dat enkele bewoners van de Oldiekflat zijn overleden aan het coronavirus.

Een woordvoerder van de gemeente Eemsdelta laat weten dat in de flat twee bewoners zijn overleden aan de gevolgen van corona. De brief aan de bewoners is ondertekend door de gemeente, de Nationaal Coördinator Groningen, bouwbedrijf Plegt-Vos en wooncorporatie Acantus.

Bouwvakkers besmet

De versterking van de Naterijflat en de Oldiekflat aan de Kustweg in Delfzijl is in december tijdelijk stilgelegd nadat drie werknemers van Plegt-Vos positief zijn getest op het virus. Bewoners maken zich sindsdien zorgen omdat de versterkingswerkzaamheden ook in appartementen worden uitgevoerd. Meerdere van hen geven aan op dit moment liever geen bouwvakkersbezoek te willen.

Er lijkt geen verband te zijn tussen de besmettingen bij de werknemers en de bewoners. Volgens de gemeentewoordvoerder heeft de aannemer onderzoek gedaan. „De werknemers die positief zijn getest, zijn niet in contact geweest met bewoners.”

Werkzaamheden liggen stil

Het is nog niet duidelijk wanneer de werkzaamheden weer worden hervat. Op 11 januari begint wel het werk in de bergingen van de Naterij. Hierbij wordt het bergingsgebied overdag afgesloten voor bewoners, en timmermannen maken gebruik van in- en uitgangen buiten de hoofdentree van het gebouw. Bewoners die liever geen werklui over de vloer hebben, kunnen dat aangeven. Dan worden er nieuwe afspraken gemaakt.

Nieuws

menu