Er komt geen hek bij de natuurbegraafplaats

Zwaar transport heeft langs de toegangsweg naar de noodopvang bij Beerta enkele lantaarnpalen vernield. De palen worden zodanig gedraaid dat ze niet beschadigd kunnen worden. FOTO DVHN

Er komt geen hek in natuurgebied Het Wold bij Beerta. De eigenaren van de natuurbegraafplaats hadden daarbij de gemeente Oldambt en het COA op aangedrongen.

De eigenaren van de natuurbegraafplaats vrezen dat de bewoners van de noodopvang voor overlast zorgen bij de natuurbegraafplaats.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft beloofd de vluchtelingen voor te lichten over de natuurbegraafplaats. In overleg met Dorpsbelangen Beerta en de klankbordgroep wordt een alternatieve wandelroute door het natuurgebied aangewezen en bewegwijzerd. De bewoners van de noodopvang krijgen een kaartje waarop de route staat ingetekend. Verder is afgesproken dat als de vluchtelingen wel voor overlast zorgen bij de natuurbegraafplaats, het pad er naar toe alsnog wordt afgesloten.

Over ruim een week worden de eerste vluchtelingen verwacht in de noodopvang.

Lichtmasten beschadigd door vrachtwagens

Op de toegangsweg naar de noodopvang worden lantaarnpalen geplaatst met een hoogte van minstens 6 meter. Langs de toegangsweg naar de noodopvang stonden lichtmasten met een lengte van ruim 4 meter. Nagenoeg alle masten zijn beschadigd door vrachtauto's met hoge belading. Gisteren werden de beschadigde palen zo gedraaid dat er voortaan geen contact met vrachtauto's kan ontstaan.

Het COA besluit deze week of er glasvezel wordt aangelegd dan wel een straalzender wordt geplaatst op het terrein van de noodopvang. Omwonenden hebben aangedrongen op aanleg van glasvezel. Ze vinden een straalzender horizonvervuiling. Het COA heeft gisteren een offerte van de gemeente Oldambt ontvangen. De gemeente zegt goedkoper dan het COA glasvezel te kunnen aanleggen.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu