Er zijn dringend meer pleegouders nodig in Nederland, gemeenten in Groningen staan met activiteiten stil bij Week van de Pleegzorg

Foto: Shutterstock

Alle gemeenten in de provincie Groningen besteden tussen 3 en 10 november aandacht aan de jaarlijkse Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vragen voor de situatie in de pleegzorg en het grote tekort aan pleegouders.

Tijdens de week worden verschillende activiteiten georganiseerd door de gezamenlijke pleegzorgaanbieders van Pleegzorg Groningen. Dat zijn Elker, het Leger des Heils en de William Schikker Stichting Gezinsvormen. Alle Groningse gemeenten organiseren samen met de gezamenlijke pleegzorgaanbieders en Stichting Pleegwijzer een zwemactiviteit voor pleegouders.

De pleegzorgaanbieders organiseren daarnaast informatieavonden voor geïnteresseerden. Verder is er de glow in the dark-wandeling. ‘Er zijn dringend meer pleegouders nodig. Zowel in deeltijd, kortdurend als voor langere tijd. Er wachten in Nederland meer dan 800 kinderen op een pleeggezin. Zij wonen nu nog op een plaats waar het niet stabiel genoeg is voor ze’, zegt Evelyn Spakman van Elker Jeugdhulp en onderwijs.

Kennismaken

De glow in the dark-wandeling op 3 en 8 november is voor iedereen die geïnteresseerd is in pleegzorg. Dit is een informele manier om kennis te maken met andere pleegouders en meer te weten te komen over pleegouderschap. Daarnaast worden er informatieavonden georganiseerd. Dit is alles in de hoop dat meer mensen zich aanmelden als pleegouder. ‘Ieder kind verdient het zo thuis mogelijk op te groeien’, benadrukt Spakman.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu