Er zit geen rem op de corona-uitbraak bij Leer. De virale ketting is na berucht restaurantfeest nog niet doorbroken

Dit restaurant bij Leer is een besmettingshaard in Duitsland. Videostill AD

Voor de vijfde dag op rij is het aantal met corona besmette personen in Landkreis Leer gestegen. Ook het aantal mensen dat in quarantaine zit is fors toegenomen.

Bij meer dan dertig personen is inmiddels het coronavirus vastgesteld. Het aantal mensen dat in quarantaine zit is gestegen van 154 naar 175.

Het feestje ter heropening van restaurant Alte Scheune in het Ostfriese Lheringsfehn eist steeds meer besmette personen.

Alte Scheune, bron van de corona-uitbraak in Leer, was ooit het ‘schnitzelparadijs’ van Ostfriesland.

Aantal mensen in quarantaine ook fors gestegen

Dinsdagavond meldde Matthias Groote (SPD), Landrat in Leer, dat het aantal corona-slachtoffers opnieuw is gestegen. Inmiddels zijn 27 personen positief getest. Dat zijn er vijf meer dan maandagavond. Ook het aantal mensen dat in quarantaine zit is fors gestegen. Maandagavond waren dat er nog 133, inmiddels staat de teller op 154.

Groote gaat er van uit dat de besmettingen bijna allemaal het gevolg zijn van een op 15 mei gehouden party in restaurant Alte Scheune.

Bij de besmette personen gaat het niet alleen meer om mensen uit Landkreis Leer. Er zijn nu ook gevallen opgedoken uit Aurich, Emsland en Ammerland. Van de 27 positief geteste personen is bekend dat er in ieder geval 23 op de party aanwezig waren.

Zoeken naar mensen met wie besmette personen contact hebben gehad

Medewerkers van de gezondheidsdienst in Landkreis Leer proberen nog steeds te achterhalen met welke personen de besmette mensen contact hebben gehad. Dat doet ze om deze mensen in quarantaine te kunnen plaatsen, zodat de ‘virale ketting’ doorbroken kan worden.

Op 15 mei hield de nieuwe pachter van het restaurant een heropeningsetentje. Voor dit speciale moment werden talloze gasten uitgenodigd. Tot het gezelschap behoorde ook de pandeigenaar, een arts uit Leer.

Volgens diverse media zou hij besmet zijn geweest en andere gasten hebben aangestoken. Ook de dochter van de arts was present. Zij is werkzaam op de Meyer Werft en ook zij raakte besmet. Maandag werd bekend dat enkele tientallen leden van de ondernemingsraad van de scheepswerf, in quarantaine zijn geplaatst.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu