Ernst Kuipers kent de zorg en Groningen maar kan hij als minister van volksgezondheid de hoge verwachtingen ook waarmaken?

Met de aanstelling van ‘beddenbaas’ Ernst Kuipers (62) staat er na twintig jaar weer een arts aan de top van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij is ook een bestuurder die het Noorden kent, als zoon van een plattelandsdokter in de Noordoostpolder en geneeskundestudent en arts-in-opleiding in Groningen.

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), tijdens een technische briefing in de Tweede Kamer over het coronavirus. ANP REMKO DE WAAL

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), tijdens een technische briefing in de Tweede Kamer over het coronavirus. ANP REMKO DE WAAL Foto: Remko de Waal

Kuipers werd naast Diederik Gommers een van de medische gezichten van de coronacrisis. Naast zijn werk als bestuursvoorzitter van het universitaire ziekenhuis Erasmus MC in Rotterdam was hij voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, en van daaruit verantwoordelijk voor de spreiding van coronapatiënten over de ziekenhuizen in Nederland.

Nieuws

menu