Elf tips na uitzending Opsporing Verzocht over ernstige mishandelingen man en hoogzwangere vrouw Borgsweer

Foto: Opsporing Verzocht.

Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de ernstige mishandelingen die een man (33) en hoogzwangere vrouw (31) 29 februari en 1 maart overkwamen in Borgsweer. De uitzending leverde dinsdagavond elf tips op.

De man werd op zijn eigen erf zo geslagen dat hij zijn nek en kaak brak en een dag later werd zijn hoogzwangere vrouw meerdere malen met een grote houten paal geslagen. Beide mishandelingen gebeurden bij hun huis aan de Wartumerweg in Borgsweer.

Zaterdagavond 29 februari liep de man buiten om paarden te voeren. Het volgende dat hij zich herinnert is dat hij in het ziekenhuis wakker wordt. Met een gebroken kaak en nek, veroorzaakt door een trap van een paard, denken de dokters dan nog.

De volgende avond, 1 maart, is zijn vrouw net terug uit het ziekenhuis als ze rond 22.00 uur ’s avonds de paarden gaat verzorgen. Achter zich ziet ze ineens een schim opduiken die op haar in begint te slaan met de grote houten paal. Ze beschermt haar buik en krijgt vijf harde slagen te verduren voor haar belager ervandoor gaat.

Gerichte aanvallen

De vrouw is inmiddels bevallen van een meisje waar het goed mee gaat, maar zij en haar man zijn nog dagelijks bezig met de mishandelingen. Politie Ommelanden Noord spreek van gerichte aanvallen bedoeld om de slachtoffers persoonlijk te raken. Van beroving was geen sprake.

Zowel de man als de vrouw zijn in het jaar voor de mishandeling ook lastig gevallen. De man werd bedreigd en over de vrouw werden kwetsende berichten gestuurd naar haar schoonouders en het bestuur van de manege waarvan ze bestuurslid is. Op de paardenstal van het stel werd het woord ‘hoer’ gekrast.

Gevlucht met auto

Op plek van de mishandeling werd de grote houten paal gevonden en een metalen pin. Speurhonden vonden de vluchtroute van de dader: hij is na de mishandeling van de vrouw langs de stal door de achtertuin weggevlucht, richting de weg over een klein loopbruggetje en vervolgens op de weg linksaf, waar hij waarschijnlijk in een auto is gestapt die daar geparkeerd stond.

Nieuws

menu