Erwin de Vries en Roelie de Weerd winnen streektaalprijzen DvhN

Erwin de Vries en Roelie de Weerd, winnaars van de Streektaalprijs.

Erwin de Vries en Roelie de Weerd hebben zondagmiddag in Veendam de Dagblad van het Noorden streektaalprijzen 2016 gewonnen.

De Groninger De Vries won in de categorie muziek met zijn cd, zijn achtste, De Noodzoak. Bij de literatuur won de Drentse De Weerd met haar boek Waorum geleuft gieniene mij nou?

Erwin de Vries was al eens eerder genomineerd voor zijn cd Dichter in mie (2009). Met concurrentie van Henk Jan de Groot (Keunenk van Westerdaipsterdale) en Harry Niehof (Café op driefklaai) was er sprake van een supertrio uit de de Groningstalige muziek.

De prijzen werden uitgereikt in het Veendammer theater VanBeresteyn. De bijeenkomst werd geleid spreekstalmeester Erik Harteveld. De Dagblad van het Noorden streektaalprijs werd voor de twaalfde keer uitgereikt.

De jury onder voorzitterschap van Eric van Oosterhout (burgemeester van Emmen), Geesjen Doddema, Jannie Kuipers, Egbert Meyers en Tonko Ufkes, had keus uit in totaal veertig inzendingen.

Vijf bijdragen uit Groningen en vijf stuks uit Drenthe kwamen na een eerste selectie op de korte lijst. Opvallend was dat alle literatuurnominaties voor de Dagblad van het Noorden streektaalprijs 2016 uit Drenthe kwamen en alle muzieknominaties uit Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu