De Zijlen Groningen zoekt huisdieren voor de gezelligheid. 'Robotkatten gebruiken we ook wel om te knuffelen, maar een echt dier is natuurlijk beter'

Sharon Wildschut en Ramon Streurman zijn druk bezig om nieuwe (tijdelijke) huisdieren te zoeken voor hun medebewoners op verschillende locaties van De Zijlen.

Ramon Streurman stoeit even met de hond van Imke Otter in de gelijknamige dierenwinkel in Leek. Samen met collega Sharon Wildschut bracht Streurman flyers naar de winkel. Daarmee roept stichting ZorgDier baasjes van honden en katten in de provincie op om vrijwilliger te worden en mét huisdier een koppel te vormen met een van de bewoners van De Zijlen.

Ramon Streurman stoeit even met de hond van Imke Otter in de gelijknamige dierenwinkel in Leek. Samen met collega Sharon Wildschut bracht Streurman flyers naar de winkel. Daarmee roept stichting ZorgDier baasjes van honden en katten in de provincie op om vrijwilliger te worden en mét huisdier een koppel te vormen met een van de bewoners van De Zijlen. Foto: Jan Willem van Vliet

Mensen met een verstandelijke beperking missen vaak het contact met huisdieren en daar probeert de provinciale zorgorganisatie wat aan te doen door ‘baasjes’ te zoeken die op gezette tijden met hun hond of kat op bezoek gaan bij een vaste bewoner van De Zijlen.

Robotkat

Nieuws

menu