Feestweken Marum, Niekerk-Oldekerk en Flinke Pink in Leek in gevaar. Stoppen met feesten om 23 uur. 'Dit voelt als een trap onder de gordel'

Onder meer de feestweken in Marum (week van Hemelvaart) en Niekerk-Oldekerk (augustus) en het Flinke Pink Festival in Leek (Pinksteren) komen in gevaar door de nieuwe eindtijd van 23 uur.

De Feestweek in Niekerk werd in 2013 nog uitbundiger gevierd dan anders door de verkiezing tot het Leukste dorp van Groningen. Het werd vast later dan 23 uur. De organisatoren waren bang dat dat anno 2023 niet meer mag, maar de gemeente strijkt nog 1 jaar met de hand over het hart.

De Feestweek in Niekerk werd in 2013 nog uitbundiger gevierd dan anders door de verkiezing tot het Leukste dorp van Groningen. Het werd vast later dan 23 uur. De organisatoren waren bang dat dat anno 2023 niet meer mag, maar de gemeente strijkt nog 1 jaar met de hand over het hart. Foto: Archief Jan Zeeman

Volgens de organisatoren van deze drie evenementen is er geen toekomst meer voor door een verandering van de plaatselijke verordening. Daarin staat dat evenementen alleen op vrijdag en zaterdag tot 2 uur mogen duren. Alle andere dagen moet het feest om 23 uur afgelopen zijn. Maar sommige feestweken beginnen al op dinsdag. En in Leek zijn ze op Pinksterzondag om 23 uur nog lang niet uitgedanst.

Onmogelijk

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's