Exclusieve auto's naar Leeksterveld in Leek

Exclusieve auto's naar Leeksterveld in Leek

Een bedrijfspand aan de Hoogte 3 op het Leeksterveld in Leek mag in gebruik worden genomen voor stalling achter glas van exclusieve auto's.

Daarmee zijn B en W van de gemeente Leek akkoord gegaan. Onlangs is het pand, dat al anderhalf jaar leegstaat, verkocht aan een aantal particuliere investeerders uit Noord-Nederland die volgens Stefan Ensing van vastgoedadviesbedrijf DTZ Zadelhoff Noord verslingerd zijn aan bijzondere automobielen.

Zij nemen het pand voornamelijk in gebruik om hun bezittingen te stallen. ,,Het wordt vooral een hobbymatig gebeuren'', verwacht de makelaar. ,,Soms zullen auto's hier ook wel eens worden verkocht. Maar handel is straks eerder uitzondering dan regel.'' Naast stalling van exclusieve auto's wordt het kantoorgedeelte verhuurd. Daarvoor is al een huurder gevonden, meldt Ensing.

Het pand naast Telecom Service is gebouwd in 2009 en was laatstelijk in gebruik bij infrastructuurbedrijf Vervat dat onderdeel is van Boskalis. Het pand was eigendom van een Rotterdams vastgoedbedrijf. Door bemiddeling van DTZ Zadelhoff is het perceel – de vraagprijs bedroeg ruim 1,3 miljoen euro – verkocht.

Ensing is blij met de verkoop. ,,Hoewel het pand pal aan de snelweg A7 op een zichtlocatie staat, is de markt voor dit soort panden slechts beperkt.'' De makelaar verwacht dat het pand over twee à drie maanden na enkele bouwkundige aanpassingen in gebruik wordt genomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu