Exploitant Nescio Hotel in Haren vraagt faillissement aan ('maar dat zit de nieuwbouw niet in de weg')

Het voormalig Nescio Hotel in Haren. Foto: Google Street View

Gosdal BV, de exploitant van het Nescio Hotel (voorheen Postillion) aan de Emmalaan in Haren, heeft deze week het faillissement aangevraagd.

Dat meldt Frans Kappenburg. Hij is eigenaar van het perceel en van het hotel, dat hij verhuurde aan een Gosdal BV, één van de bedrijven van Fred Dalebout. „Heel jammer en pijnlijk voor hem”, reageert Kappenburg. „Ik had gehoopt dat hij het oude hotel, op weg naar de nieuwbouw, draaiende kon houden. Het mocht niet zo zijn.”

Kappenburg wil in Haren dit jaar of volgend jaar een nieuw hotel plus appartementen aan de Emmalaan in Haren bouwen. Nu zijn huurder (en exploitant van het oude hotel) per direct is gestopt, moet Kappenburg op zoek naar een tijdelijke exploitant of huurder van het gedateerde pand.

‘Plannen zijn in vergevorderd stadium’

„Maar het zal van geen enkele invloed zijn op mijn ontwikkelplannen”, zegt hij. „We gaan het project samen met bouwbedrijf Volker Wessels bouwen. Er komt een hotel op de plaats van het huidige tankstation. En op de plek van het oude hotel komen drie woongebouwen met luxe appartementen. De plannen zijn al in een gevorderd stadium.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu