'Jong gezin' betrokken bij explosie op boot in het Drentsche Diep bij Kropswolde. Kind ernstig gewond uit brandend wrak gehaald door omstanders

Bij een explosie op een plezierjacht op het Drentsche Diep in Kropswolde zijn dinsdag vier zwaargewonden en twee lichtgewonden gevallen. De inzittenden van het bootje, allen afkomstig uit een familie, waren nog maar kort in het bezit van het vaartuig.

Foto: ProNews / Marcel Klip.

Foto: ProNews / Marcel Klip.

Een van de inzittenden werd na de ontploffing uit het water gehaald en moest gereanimeerd worden. Meerdere brandweerboten, een duikteam en een traumateam werden bij de hulpverlening ingezet.

De politie meldt dat er zes personen gewond zijn geraakt. Het gaat om vier zwaargewonden en twee lichtgewonden. Ze zijn allen overgebracht naar het ziekenhuis.

Campinggasten in shock

Mensen op camping Meerwijck zijn in shock na het incident. De klap is onder de campinggasten hard aangekomen. De meesten kennen elkaar.

Campingeigenaar Gert de Vries spreekt van een ramp. Op de camping verblijven 2000 mensen. ,,Iedereen is in rep en roer." Het campingpersoneel reageerde direct na de ontploffing. Het rampenplan trad in werking. ,,De  mensen gaan kijken wat er gebeurd is. Het personeel maakte vervolgens de weg vrij voor de hulpverleners en hield nieuwsgierigen op een afstand." Op de jonge medewerkers van de camping heeft de ontploffing grote impact. Voor hen wordt slachtofferhulp geregeld.

 

Jong gezin betrokken bij incident

Bij de ontploffing op het plezierjacht vlakbij het pontje in het Drentsche Diep is volgens getuigen een jong gezin betrokken. Een kind is zwaar verbrand uit het brandende wrak gehaald door omstanders die te hulp schoten.

Een ander kind is overboord gesprongen en gered.

Ontplofte gasfles?

Getuigen denken dat er iets mis is gegaan met een gasfles. Na de ontploffing was er sprake van grote paniek.

 

Volgens twee mensen uit Noord-Brabant die getuige waren, zag het ‘er verschrikkelijk uit’. De kajuit van het plezierjacht is volledig uitgebrand.

Boot net in bezit

Een man en een vrouw, vrienden van het getroffen gezin, vertellen dat ze waren uitgenodigd om het onlangs aangeschafte vaartuig te aanschouwen. Het gezin voer weg met de boot en korte tijd later onstond er een grote explosie aan de achterzijde van het vaartuig. De vrouw op de wal werd door de klap weggeblazen en eindigde op haar rug. Ze liep brandwonden op aan haar gezicht.

Hulpverleners troosten de getuigen. ,,De ergste klap komt nog", zeggen de vrienden van het gezin op de boot.

Onderzoek naar oorzaak in volle gang

De politie is begonnen met een onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. Daar worden drones bij ingezet. Verwacht wordt dat het onderzoek geruime tijd in beslag zal nemen. Op de camping is woensdagavond een besloten bijeenkomst voor mensen die getuige zijn geweest. Daarbij is slachtofferhulp aanwezig.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
menu