Explosie op plezierjacht in Kropswolde kost het leven van 5-jarig meisje uit Midden-Groningen: 'Triest drama met tragische afloop'

Foto: ProNews / Marcel Klip.

Een van de kinderen die woensdag zwaargewond raakten bij een explosie op een boot bij camping Meerwijck in Kropswolde, is overleden. Het gaat om een 5-jarig meisje uit de gemeente Midden-Groningen.

Dit heeft locoburgemeester Erik Drenth donderdagmiddag bekendgemaakt.

De explosie vond woensdag rond 13.45 uur plaats. In totaal raakte zes mensen, onder wie drie jonge kinderen, uit Midden-Groningen gewond. Zij werden allen naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie meldde donderdag rond het middaguur al dat de toestand van een van de kinderen kritiek was.

Het jonge slachtoffer heeft na de explosie enige tijd in het water gelegen en werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht.

Drenth spreekt van een verschrikkelijk triest drama met een tragische afloop. ,,En dat vindt allemaal plaats in een flits.”

Hij heeft inmiddels contact gehad met de directeur van de school waarop het meisje zat.

Hoe het met de andere vijf slachtoffers is en of ze nog in het ziekenhuis liggen is niet bekend gemaakt. De politie Noord-Nederland heeft een familieagent aangesteld die als intermediair tussen gemeente, familie en andere betrokkenen optreedt.

‘We vragen nu om privacy, ruimte en tijd voor de slachtoffers’

Drenth bracht gisteren een bezoek aan de camping, om te praten met ooggetuigen en degene die eerste hulp verleenden. ,,Medewerkers en gasten hebben zich op een indrukwekkende manier ingezet voor de slachtoffers. Hulpdiensten hebben alles op alles gezet voor de beste uitkomst van dit noodlottig ongeval.”

Ook heeft hij contact met de eigenaar van de camping om nazorg te verlenen aan hulpverleners.

De locoburgemeester vraagt om privacy voor de slachtoffers. ,,Het is mooi dat er zoveel medeleven is en wij begrijpen dat veel mensen graag willen weten hoe het met de slachtoffers gaat, maar vragen om privacy, ruimte en tijd voor de slachtoffers om met het drama dat hen is overkomen om te gaan.”

Gewonden

De precieze oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Behalve het 5-jarige meisje raakten nog vijf mensen gewond, van wie drie ernstig. De slachtoffers zijn een 28-jarige vrouw, twee mannen van 29 en 64 jaar en nog twee minderjarigen, allen afkomstig uit de gemeente Midden-Groningen.

Er vindt forensisch onderzoek plaats op het schip en betrokkenen en ooggetuigen worden gehoord.

Nieuws

Meest gelezen

menu