Extra camperplaatsen langs Oldambtmeer. Bij jachthaven Midwolda nu 25 plekken voor 'hotels op wielen'.

De jachthaven in Midwolda is er niet alleen voor watersporters. Camperaars hebben er ook een eigen plek. Jachthavenbezitter Thijs Huisman heeft er sinds kort plek voor 25 ‘vakantiehuizen op wielen’.

Bij de jachthaven in Midwolda aan het Oldambtmeer is nu plaats voor 25 campers. Jachthaven exploitant Thijs Huisman heeft flink geïnvesteerd.

Bij de jachthaven in Midwolda aan het Oldambtmeer is nu plaats voor 25 campers. Jachthaven exploitant Thijs Huisman heeft flink geïnvesteerd. Foto: DvhN

Huisman exploiteert sinds 2007 de jachthaven aan de noordkant van het Oldambtmeer. De laatste jaren zag hij het aantal camperaars dat een plekje zocht aan het meer toenemen. In eerste instantie had hij vijf volwaardige camper plaatsen. Maar de vraag nam zo toe dat uitbreiding eigenlijk niet kon uitblijven.

Duur, maar verantwoord grapje

De laatste maanden liet Huisman achthonderd meter drainagebuis aanleggen en een paar honderd meter stroomkabel. Matten, waarop de campers kunnen parkeren, liggen op de grond, stroompunten zijn aangelegd en het hekwerk is verplaatst, bomen en struiken zijn geplant en enkele picknickplaatsen gerealiseerd. Enkele tienduizenden euro’s investeerde Huisman in het camper park. ,,Een duur, maar verantwoord grapje”, klinkt het nuchter.

,,Ik denk de investering in enkele jaren terug te verdienen. Steeds meer mensen bezitten een camper. Het is een groeimarkt. Dus ik neem weinig risico. Mensen die hier enkele dagen verblijven zijn enthousiast. We hebben mooie plekken met uitzicht op de jachthaven en het water.”

De camper plek is naast Nederlanders vooral in trek bij Duitsers. ,,En ze komen ook regelmatig terug voor een weekendje Oldambtmeer.” In tegenstelling tot de openbare camper plek bij Haven-Zuid in Blauwestad werkt Huisman met opening- en sluitingstijden. ,,Dat doen we met een speciaal toegangshek die op bepaalde tijden opent en dicht gaat.” Huisman zegt dat er nog ruimte is om extra uit te breiden, maar vooralsnog zijn dat plannen voor later.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu