Extra maatregelen in ziekenhuizen door enorme druk vanwege corona: alle planbare reguliere zorg wordt gestaakt

Foto: ANP

Nederlandse ziekenhuizen nemen extra maatregelen omdat de druk in de zorg enorm is toegenomen. Dat heeft minister Tamara van Ark van Medische Zorg en Sport (MZS) zojuist laten weten.

Hieronder valt onder andere het staken van  alle planbare reguliere zorg (in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken) om zo personeel vrij te spelen in de rest van de zorg en patiënten weer naar Duitsland verplaatsen.

,,Het is echt alle hens aan dek in de ziekenhuizen de komende weken. Helaas moet planbare reguliere zorg in deze bijzondere periode toch worden afgeschaald", laat Van Ark weten.

,,Ik steun de ziekenhuizen in de extra maatregelen en roep iedereen nogmaals op zich tijdens de lockdown aan de maatregelen te houden. Alleen dan kunnen we de zorg toegankelijk houden voor iedereen die dat nodig heeft."

Hoge werkdruk

De ziekenhuizen kampen de laatste tijd met hoge werkdruk en besmetting onder personeel, waardoor er een hoog ziekteverzuim is. Daar komt bij dat de roosters door de kerstperiode nog lastiger in te vullen zijn.

Bestuursvoorzitter Paul van der Wijk (54) van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen luidde dinsdag de noodklok. Als er niet gauw iets verandert, kan het zo zijn dat er patiënten moeten worden geweigerd. ,,We zitten al ruim in code rood.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu