Extra studieplekken in De Oosterpoort

'SPOT (Oosterpoort/Stadsschouwburg) en Forum Groningen zijn niet alles wat Groningen aan cultuur te bieden heeft'

In De Oosterpoort komen vanwege de naderende tentamenweken tijdelijk vijftig studieplekken voor studenten.

De extra studieruimte voor studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool in het cultureel centrum is een proef die van 19 oktober tot 6 november duurt. Het is mogelijk dat de studieruimte een permanente status krijgt en dat het aantal plekken wordt uitgebreid.

Een derde van de Universiteitsbibliotheek voor studeren beschikbaar

De ruimte is beschikbaar tussen 9 en 17 uur. Vooraf reserveren, zoals bij de Universiteitsbibliotheek, is niet nodig. Studenten worden gevraagd bij binnenkomst een gezondheidscheck te doen en een mondkapje te dragen als ze door het gebouw lopen.

Vanwege de coronacrisis zijn andere populaire studieruimten, zoals de Universiteitsbibliotheek (UB) en Forum Groningen beperkt beschikbaar. Studenten moeten voor de UB een dagdeel - ochtend, middag of avond - reserveren. Per dagdeel zijn maximaal zeshonderd plekken beschikbaar. Dat is ongeveer een derde van de normale capaciteit. De UB gaat tussen de middag een half uur dicht vanwege de schoonmaakwerkzaamheden.

In Forum Groningen zijn normaliter 178 studieplekken, nu zijn dit er ongeveer honderd.

Druppel op een gloeiende plaat

Voorzitter Marinus Jongman van de Groninger Studentenbond noemt de extra ruimte in De Oosterpoort ‘een druppel op een gloeiende plaat.’ ,,Het is natuurlijk een heel goed initiatief, maar het zet helaas niet echt zoden aan de dijk. We krijgen veel signalen van studenten dat de UB vol zit. Het is voor de mentale gezondheid heel gezond om studeren en leven gescheiden te houden. Helemaal in tijden van corona, omdat we nu de hele dag thuiszitten.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu