FC Groningen blijft maar verliezen

FC Groningen heeft de zesde nederlaag op rij geleden. Vitesse won in Euroborg met 3-0 en drukte de noorderlingen nog dieper in het moeras, waarin zij na de winterstop terecht zijn gekomen.

Eerder verloor FC Groningen van achtereenvolgens AZ, Ajax, FC Twente, PSV en Excelsior.

Afgezien van een korte fase na krap een half uur, gebeurde er in de eerste helft bar weinig. Na een solo van Juninho Bacuna en een door doelman Eloy Room weg gebokst schot van Simon

Tibbling knalde Lorenzo Burnet toen voorlangs. En vlak erop kwam Jesper Drost net te laat, waarna Kevin Diks redding kon brengen.

FC Groningen-Vitesse was een wedstrijd tussen twee ploegen zonder vertrouwen. De spelers liepen vooral achteruit. Druk naar voren werd amper gezet. Kansen van betekenis nauwelijks afgedwongen. De Arnhemmers waren na een fout van Burnet via Lewis Baker nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet werd door Sergio Padt gekeerd.

Vitesse besliste de wedstrijd in de tweede fase van de tweede helft. Invaller Dominic Solanke (na een grove fout van Abel Tamata) en Valeri Qazaishvili, eveneens een invaller, waren de doelpuntenmakers. Vijf minuten voor tijd maakte Solanke er ook nog 0-3 van.

De play-offs waren al ver weg voor de Groningers, maar zijn nu alleen theoretisch nog haalbaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu