FC Groningen-fans Gijs en Theo zaten bij bijna alle eerstedivisieclubs op de tribune. Zo leuk is de Keuken Kampioen Divisie

Vader Theo (rechts) en zoon Gijs Buissink temidden van shirts van Fortuna Sittard, TOP Oss, FC Eindhoven, Telstar en VVV Venlo.

Vader Theo (rechts) en zoon Gijs Buissink temidden van shirts van Fortuna Sittard, TOP Oss, FC Eindhoven, Telstar en VVV Venlo. Foto: Corné Sparidaens

Ze zijn doorgewinterde fans en seizoenkaarthouders van FC Groningen, vader Theo en zoon Gijs Buissink. Toch zaten ze de afgelopen zes seizoenen bij bijna alle clubs in de eerst divisie op de tribune. En ze weten nu uit ervaring: zo leuk is het in de Keuken Kampioen Divisie.

Met de degradatie van FC Groningen ziet de meest pessimistische fan het misschien niet zitten, uit naar Top Oss of Helmond Sport. Jong Ajax thuis in plaats van het grote Ajax. Theo (71) en Gijs Buissink (19) kijken er heel anders tegenaan. ,,De eerste divisie is een super onvoorspelbare, knotsgekke competitie. Het kan alle kanten op. Je hebt wel eens een team dat in 90ste minuut met 3-0 voorstaat en toch met 3-4 verliest.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's