FC Groningen-fans boos na vijfde nederlaag

Foto: ANP

Fans van FC Groningen zijn woedend na de vijfde nederlaag van het team. In een open brief aan de directie spreekt supportersgroep Groningen Fanatics van ,,een chronisch gebrek aan inzet''.

Gisteravond werd door FC Groningen met 2-1 verloren van Excelsior uit Rotterdam. Daarvoor werd al verloren van achtereenvolgens AZ, Ajax, FC Twente en PSV. Het team dat vorig jaar nog de KNVB-beker won staat nu op de tiende plek in de competitie.

John Schurer, voorzitter van de Supportersvereniging, kan zich vinden in de brief. ,,Ik zie geen passie en geen liefde voor de club als ik naar dit team kijk. Dit voetbal is niet om aan te zien.”

,,Juist als de prestaties minder zijn, willen wij dat team zien dat de rug recht en waarin bepaalde spelers opstaan’’, schrijft Groningen Fanatics. Als de huidige selectie dat niet kan of wil moet de clubleiding na de zomerstop nieuwe spelers halen die hier wel toe in staat zijn, zegt de groep.

Ook FC Groningen-directeur Hans Nijland baalt van de slechte resultaten. Hij vraagt desondanks steun van de supporters. ,,We hebben samen verloren en moeten nu ook samen achter de club blijven staan. Wat de ploeg en staf in deze fase van het seizoen nodig hebben, is onvoorwaardelijke steun.''

Lees hier de open brief.

Nieuws

Meest gelezen

menu