FIOD doet inval bij illegale goksite in Noord-Groningen en legt beslag op ruim 30 miljoen euro en drie auto's

Foto: Shutterstock

De FIOD doorzocht dinsdag vier woningen en een bedrijfspand in het noorden van de provincie Groningen. Een vrouw en vier mannen worden verdacht van het aanbieden van online kansspelen zonder vergunning en het witwassen van inkomsten.

Bij de doorzoekingen legde de FIOD beslag op bankrekeningen met ruim dertig miljoen euro, drie auto's, de administratie en onroerend goed in zowel binnen- als buitenland.

Er zijn geen aanhoudingen verricht, schrijft de FIOD . Een van de verdachten is Willie A. uit Usquert. Het bedrijf dat de gokspelen aanbiedt, is Simbat Entertainment Systems.

Omzet van 50 miljoen euro

De FIOD vermoedt dat de vijf verdachten via verhullende vennootschappen in Nederland en het buitenland online gokspellen aanbieden. Zonder vergunning van de Kansspelautoriteit is het aanbieden van gokspellen via internet strafbaar.

Tussen 2012 en 2017 heeft het vijftal een omzet van 50 miljoen euro behaald, denkt de FIOD. Ze hebben dit geld voor een deel geïnvesteerd in onroerend goed, waardoor er volgens de FIOD sprake is van witwassen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu