FNV: Chauffeurs niet akkoord met voorstel over veiligheid buslijnen Ter Apel. 'Niet zonder permanent toezicht op haltes en een boa op de pendelbus'

Buschauffeurs die werken op de Qbuzz-lijnen 72 en 73 tussen Emmen en Ter Apel voerden actie voor een veilige werkplek. Volgens Edwin Kuiper, bestuurder van FNV Streekvervoer, zijn de chauffeurs de vele bedreigingen en mishandelingen op die lijnen helemaal zat. Foto: Vincent Jannink

Buschauffeurs op de buslijnen door Ter Apel gaan niet akkoord met het voorstel over het verbeteren van de veiligheid door de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. Zij stuurde deze week na een gesprek met de chauffeurs een brief waar de plannen in staan.

Edwin Kuiper, bestuurder FNV Personenvervoer: ,,Onze leden vinden dat de voorstellen niet voldoen aan de eisen die ze eerder stelden. Zo komt er geen permanent toezicht bij de haltes op station Emmen en in Ter Apel”.

Geen boa op pendelbus

De staatssecretaris schrijft in de brief dat er vanaf 21.00 uur een boa op buslijn 73 mee gaat rijden en dat de al bestaande pendelbus tussen station Emmen en het azc in Ter Apel gaat rijden vanaf de eerste tot de laatste trein.

Kuiper: ,,De chauffeurs hadden liever gezien dat de boa’s vanaf 18.00 uur mee zouden rijden, maar dat willen ze voorlopig wel accepteren. Maar het ontbreken van toezicht bij de haltes en het feit dat er geen boa op de pendelbus komt, maakt dat ze het voorstel nu onvoldoende vinden”.

FNV gaat samen met de leden in overleg om ‘vervolgstappen te bespreken’.

Nieuws

Meest gelezen

menu