FNV Metaal eist fatsoenlijk sociaal plan bij Cofely

Als het bedrijf Cofely Noord niet voor woensdag met een fatsoenlijk sociaal plan komt, leggen werknemers van de vestigingen in Noord-Nederland het werk neer.

Vakbond FNV Metaal heeft het bedrijf een ultimatum, gesteld. Ligt er woensdag geen acceptabel sociaal plan, dan leggen werknemers van Cofely Noord in Farmsum, Leeuwarden, Nieuwe Pekela, Roden, Groningen, Emmen, Zwolle en Hengelo het werk neer.

Cofely kondigde begin december 2015 een reorganisatie aan vanwege de instabiliteit op de olie- en gasmarkt. Vijfenzestig personeelsleden dreigen hierdoor hun baan te verliezen. De onderhandelingen over een sociaal plan zijn halverwege februari afgebroken omdat Cofely met een volgens de bond ‘graatmager’ voorstel kwam.

Het breekpunt ligt op de hoogte van de ontslagvergoeding, waarbij Cofely de vergoeding wil aftoppen tot het wettelijk minimum. Daardoor blijft slechts de helft of zelfs nog minder aan ontslagvergoeding voor het personeel over. Volgens de bond kan Cofely zich een veel betere regeling permitteren.

Het ultimatum dat de bond heeft gesteld loopt woensdag om 16 uur af.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu