FVD-leider Thierry Baudet wil gewoon doorgaan met gasboringen in Groningen: 'Het is ongelooflijke rijkdom'

Thierry Baudet tijdens zijn campagne-bijeenkomst op de Grote Markt in Groningen. Foto: DVHN

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet wil geen stop op de gaswinning in Groningen. ,,Het is toch absurd dat je 500 miljard euro in de grond laat zitten?"

Dat zei Baudet donderdag in de liveshow De Lijsttrekkers van het AD . De voorman van FVD lijkt overigens een nulletje te veel te rekenen, want wanneer de gaswinning in Groningen wordt gestopt na 2030, blijft er niet voor 500, maar ruim 50 miljard aan gas in de grond zitten.

Een kijker uit het Noorden vroeg zich af wat Baudet wilde doen voor Groningen. ,,Maak iedere Groninger aandeelhouder van de NAM, stort een ton op de rekening, koop mensen uit, regel een perfecte schadeloosstelling. Dat kan in één of twee weken geregeld zijn", zei Baudet.

'We willen doorgaan met boren'

Hij vervolgde: ,,We willen doorgaan met boren. Het duurt een jaar of twee om het te regelen, maar dit is toch een no-brainer? Of we kopen mensen uit, of ze krijgen een aandeel in de NAM. Ze zijn altijd beter af dan nu."

Baudet liet zich in juni in zijn eigen FVD Journaal ook al uit over de gaswinning: ,,Het is waar dat er aardbevingetjes zijn, maar je moet dat echt niet overdrijven."

Dit zei Thierry Baudet eerder over de gaswinning:

Baudet stond dinsdag op de Grote Markt in Groningen. Toen zei hij dit:

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu