Failliete uitgeverij New Publishers in Groningen maakt doorstart

New Publishers geeft verschillende bladen uit, waaronder Entrepreneur. Beeld: New Publishers

De onlangs failliet verklaarde uitgeverij New Publishers in Groningen maakt een doorstart. Het bedrijf wordt overgenomen door DVK, het moederbedrijf van Kaap Hoorn in Haren.

Directeur/eigenaar Paul Heikens van New Publishers maakte dat dinsdag bekend. Met de overname wordt een bestaande samenwerking verder uitgebreid. New Publishers blijft de eigen titels, zoals Entrepreneur, Golf & Lifestyle en LocalZ uitgeven. Ook worden in opdracht nog steeds magazines gemaakt.

Meer bedrijfsactiviteiten

Met de overname is het volgens Heikens de bedoeling om de bedrijfsactiviteiten uit te breiden met onder meer social media, content management, het bouwen van websites en vormgeving. ,,Door het toevoegen van nog meer rendabele activiteiten ziet New Publishers de toekomst met het volste vertrouwen tegemoet.''

Door de coronacrisis is voorlopig nog minder werk omdat opdrachten pas kunnen worden uitgevoerd als minder maatregelen gelden en bijvoorbeeld ook de horeca zijn deuren weer mag openen. ,,Daarom gaan we voorlopig eerst in afgeslankte vorm verder met 2 tot 3 fte."

Voor het faillissement werkten naast directeur/eigenaar Paul Heikens zeven mensen. Heikens vertelt dat wordt opgeschaald 'zodra dat kan'.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu