Fakkeloptocht tegen gaswinning door binnenstad

Foto: Archief DvhN

Milieudefensie en de Groninger Bodem Beweging (GBB) houden vrijdag 15 januari een fakkeltocht door de binnenstad van Groningen.

Milieudefensie en de Groninger Bodem Beweging (GBB) houden vrijdag 15 januari een fakkeltocht door de binnenstad van Groningen.

De optocht, onder de noemer Gas Terug, vindt plaats op het moment dat Kamerleden in de provincie zijn om te praten met gedupeerde bewoners. Tal van organisaties steunen de actie.

Aanleiding is het besluit van minister Henk Kamp om door te gaan met de gaswinning. ,,Met een winningsniveau van 27 miljard m3 per jaar nemen de aardbevingen nog steeds toe in aantal en in sterkte, met grote schade en onacceptabele risico's voor de Groningers als gevolg'', stellen de initiatiefnemers voor de fakkeltocht.

De optocht begint om 19.30 uur op de Vismarkt. Daar spreken onder andere de Groningse gedeputeerde Eelco Eikenaar, secretaris Dick Kleijer van de GBB, Ike Teuling van Milieudefensie en gedupeerd bewoner Annemarie Heite. Aan de tocht doet ook een aantal Kamerleden mee.

Wat de initiatiefnemers willen is een plan voor het afbouwen van de gasafhankelijkheid. Hun uiteindelijke doel is dat de gaskraan helemaal dicht gaat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Aardbevingen
menu