Erehaag voor verongelukte student en barman Haron Wierenga (23) uit Groningen: 'Alleen maar liefde voor jou'

Familie en vrienden namen zaterdag in het Stadspark in Groningen met een erehaag afscheid van de verongelukte student en barman Haron Wierenga (23).

De student van het Instituut voor Sportstudies werd zaterdagochtend 17 oktober op de Paterswoldseweg in Groningen aangereden door een automobilist. Hij overleed nog dezelfde dag in het ziekenhuis. Haron kwam uit Stedum en woonde een groot deel van het jaar in een caravan op de camping in het Groninger Stadspark.

Midden in de natuur

Een grote groep familie en vrienden verzamelt zich zaterdag in het Stadspark. Haron was geliefd. Er heerst stilte als ze zich met een kaarsje langs de weg naar de stadscamping opstellen. Een oldtimer Volkswagenbusje rijdt Haron naar de plek waar hij zo graag was: de camping, midden in de natuur.

Zijn kist staat bij de ingang en is op de buitenkant volgeschreven met boodschappen van liefde en verdriet. Bezoekers zetten een kaarsje bij een sierlijk boompje met prachtige, dieprode bladeren, dat speciaal voor Haron is geplant.

Op een lange tafel liggen voorwerpen uit zijn leven, zoals een houten klomp met een zeiltje, een kindertekening, een roze pet van Pinkpop en voetbal- en bergschoenen. Vuurspuwers bewegen zich gracieus over het veldje waar zijn caravan staat.

'Alleen maar liefde'

Eigenaar Peter Ribberink van café Merleyn, waar Haron werkte, is erg onder de indruk. ,,Ik wist dat er veel mensen zouden komen, maar dat het zo zou uitpakken is natuurlijk fantastisch. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het ging er allemaal heel gedisciplineerd aan toe. Het was helemaal mooi.’’

Een zin op de kist van Haron vat samen waar iedereen aan denkt: ‘Alleen maar liefde voor jou.’

Nieuws

Meest gelezen

menu