Familie imam uit Hoogezand omgekomen bij aardbevingen in Turkije. Moskee zet grote hulpactie op. 'Krijg kippenvel van alle hulp'

In de moskee in Hoogezand leeft iedereen mee met de imam. De aardbeving in Turkije kostte familieleden van hem het leven. ,,Naar andere dierbaren wordt nog gezocht”, zegt Sinan Kaptan, die de hulpactie voor slachtoffers leidt.

Vrouwen zijn in de moskee in Hoogezand druk bezig met selecteren van kleding voor de Inzamelingsactie voor de aardbevingsramp in Turkije.

Vrouwen zijn in de moskee in Hoogezand druk bezig met selecteren van kleding voor de Inzamelingsactie voor de aardbevingsramp in Turkije. Foto: Jan Kanning

Güllü helpt mee met de Hoogezandster hulpactie vanuit de moskee. Ze belde maandag meteen met haar familie in de buurt van Sanliurfa, een miljoenenstad aan de Turks/Syrische grens die ook zwaar getroffen is door de aardschok van maandag. Het bleef lang onzeker, telefoon en internet werkten niet. Uiteindelijk kreeg ze haar tante te pakken. ,,Haar huis was verwoest, maar ze leefde nog.”

‘Onze imam is te aangeslagen’

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's