Fanatieke FC-supporters protesteren tegen apathisch spel

De fanatieke aanhang van FC Groningen grijpt de wedstrijd van zondag tegen Vitesse aan om te protesteren tegen het ‘apathische spel’ van de groenwitten.

De Groningen Fanatics heeft via de eigen website de protestactie aangekondigd. Volgens de supporters heeft de clubleiding onvoldoende in de gaten hoe groot de onvrede over het spel van de FC is.

De fanatieke aanhang op de Z-Side houdt zich het eerste kwartier van de wedstrijd afzijdig van het gebeuren op het veld. De toegewijde fans die normaal gesproken de hele wedstrijd staan, nemen dan plaats in de stoelen.

Spandoeken en andere sfeeruitingen blijven achterwege. Daarmee moeten de supporters dezelfde apathische houding aannemen die de spelers de afgelopen weken in het veld vertonen. Zelfs als er in het eerste kwartier wordt gescoord door de FC, reageren de supporters niet.

Pas na een kwartier staan de fans op en rechten ze de rug. De Fanatics hopen dat de spelers dat voorbeeld volgen.

De Fanatics zijn de slechte resultaten en het matige spel van de afgelopen weken zat. FC Groningen verloor van Ajax, AZ, FC Twente, PSV en Excelsior. ,,Er moet nu wat gebeuren”, vinden de Fanatics.

Afgelopen zondag hebben de Fanatics in een open brief frustraties geuit over de manier waarop spelers en staf dit seizoen presteren. De fans zien al te lang een team met een chronisch gebrek aan inzet en een juiste wedstrijdinstelling. De technische staf krijgt van de supporters een veeg uit de pan. ,,Na 36 wedstrijden hebben ze nog geen vast team weten te creëren, met een duidelijke speelwijze.”

De supporters vinden dat de clubleiding de supporters minacht door ze op te roepen de laatste training van de FC op zaterdag bij te wonen. ,,In onze ogen is dat totaal misplaatst.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu