Fans en Bernardine zingen en zwaaien voor nieuwe clip

Café Cheers aan de Turfsingel in Groningen is woensdag het decor voor de opnames van een nieuwe clip van het zingende frietvrouwtje Bernardine. Regisseur Frank Swenne, cameraman van het tv-programma Chantal blijft slapen, maakt rond het lied zelfs een mini-speelfilm.

De uit Amsterdam afkomstige regisseur raakte kortgeleden zo enthousiast over het nieuwe lied Vergeten te leven van Bernardine dat hij zich niet wilde beperken tot de opname van een gewone clip.

Rondom het lied is daarom een script geschreven voor een mini-speelfilm. inezoomd wordt op een oude man die druk geweest is met carriere maken. Op zijn oude dag realiseert de man zich dat hij te weinig tijd aan familie en vrienden heeft besteed.

Een platenmaatschappij uit Weert brengt het nummer uit.

Hoofdrol voor schoonvader

Bernardine Waterloo heeft het zingen enige tijd terug weer opgepakt. Ze was jaren van het muzikale toneel verdwenen omdat ze aandacht wilde schenken aan de opvoeding van haar dochter. Nu zij wat ouder is, heeft Bernardine weer tijd om liedjes op te nemen. Aan de clip werken tientallen figuranten mee.

De hoofdrol is echter weggelegd voor schoonvader Willy van Meel, een man die zich zelf normaal gesproken liever buiten de schijnwerpers plaatst. De kans om te schitteren in een clip onder regie van Swenne, die eerder ook clips maakte voor onder meer Gerard Joling, wilde hij niet laten lopen.

Woensdagmorgen werden opnames gemaakt in de woonomgeving van de zangeres en in het Noorderplantsoen. ,,Ik hoef niet te acteren. Dit is gewoon als ons dagelijkse leven", vindt Willy van Meel.

's middags werd de set verplaatst naar café Cheers aan de Turfsingel. Daar werden opnames gemaakt die vooral moeten benadrukken dat mensen het leven moeten vieren.

Cameraman en regisseur

Frank Swenne is cameraman en regisseur. Tussen 2013 en 2017 regisseerde hij het programa RTL House Vision. Als cameraman is hij actief voor prgramma’s als Chantal blijft slapen, Binnenstebuiten, Rob’s Grote Tuin verbouwing, Geloof en een hoop Liefde, Tros Opgelicht en Peter R. de Vries. Ook werkte hij mee aan de totstandkoming van documentaires als De Val van Londen, Totilas, De Verleidingen voor Amish, Sex Sell’s en De Sprinters. Aan zijn cv kan hij nu Bernardine toevoegen.

Nieuws

Meest gelezen

menu